banner1083
RÖPORTAJ:
KANDIRANIN  KAZA  MERKEZİ  OLUŞUNUN 500. YILI  KUTLANMALI

03 Ağustos 2024 Cumartesi 23:34


 

İlim kültür tarih araştırmaları merkezi www.iktav.com  olarak Kocaeli’nin Kandıra ilçesi ile ilgili  tarih ve kültür araştırmaları yapan gazetemizin kurucusu ve devri alem belgesel program yönetmeni www.ismailkahraman.net Kandıranın 1512 tarihinde Kocaeli sancağına bağlı Nahiye merkezi olduğunun  1522 tarihinde  502 yıl öncede kaza merkezi olduğunun belgeselini bularak  kamuoyu ile  paylaştı
Başbakanlık devlet arşivleri genel müdürlüğü tarafından  2006 tarihinde  basılan Osmanlı Yer Adları  (   https://www.devletarsivleri.gov.tr/varliklar/dosyalar/eskisiteden/yayinlar/genel-mudurluk-yayinlar/osmanli_yer_adlari.pdf ). adlı kitap da Kocaeli sancağı ile ilgili çok önemli bilgi ve belgeler ortaya çıktı  bu gün Sakarya iline bağlı Kaynarca  ve Karasu ilçelerinin de Kocaeli sancağına bağlı kaza merkezi olduğu ortaya çıktı  Konuyla ilgili belgelerin yer aldığı sosyal  medya  paylaşımım 

https://www.facebook.com/share/p/MT4QdpsfnE4gLN7Q/?mibextid=WC7FNe

   TGRT  DE YAYINLANAN  BURAM   BURAM ANADOLU BELGESEL PROGRAMI  ÇEKMİŞTİK

Kocaeli’ye adını veren Marmara Bölgesi Fatih’i Akçakoca Gazinin Türbesinden canlı yayın 
TGRT Belgesel Tv Buram Buram Anadolu Belgesel ekibi olarak  29 Temmuz 2022 tarihinde Kocaeli Fatih’i Akçakoca Gazi’nin Kandıra Baba Tepe deki anıt mezarında belgesel çekip Fatiha okuyup canlı yayın yaptık. Tüm şehit ,gazi ve ecdadımızın ruhu için dualar ettik.
https://fb.watch/ezLGJ8f7ZX/

    Kandıranın  adını aldığı Kanlı Derenin Tarihi 
TGRT Belgesel Tv Buram Buram Anadolu belgesel ekibi olarak  29 Temmuz 2022 tarihinde Kandıranın Fethinde şehitlerinin aktığı Kanlı derede belgesel çekimi yapıp canlı yayın yaptık. 
https://fb.watch/ezLTnZ3QlY/
   Akça Koca Gazinin Anıt  Mezarı Başta Kocaeli bölgesi olmak üzere Marmara bölgesi ile Akçakoca Gaziden adını alan Sakarya nın Kocaali ve Düzce’nin Akçakoca ilçelerinde  yaşayanlar Kandıra baba tepesindeki mezarı ziyaret edip Fatiha okumalı.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKİYE DEPREM VAKFI KÜTÜPHANESİNİN BULUNDUĞU...
AN İTİBARİ İLE GEBZE TEKNİK ÜNÜVERSİTESİNDE 17 AĞUSTIS MARMARA DEPREMİN 25. YIL DÖNÜMÜNDE GEBZE...

Haberi Oku